Demre Devlet Hastanesi'nde ilkler gerçekleşmeye devam ediyor
21 Ocak 2021

kapalı fıtık.jpg

Demre Devlet Hastanesi'nde ilk kez 'Kapalı Yöntemle Kasık Fıtığı' ameliyatı gerçekleştirildi. İlk kez yapılan ameliyatla 40 yaşındaki Ö.Ç. sağlığına kavuştu.

Kurumumuz yeni hizmet binasına taşınmasının ardından, yeni teknolojik olanaklar, yeni ameliyathane ile birlikte ilklere imza atmaya devam ediyor.
Bilindiği üzere Panaromik Diş Röntgen Ünitesi, arkasından Laparoskopi Ünitesi kurumumuza kazandırılmış ve diğer tıbbi cihazlar için hızlı bir tedarik süreci devam etmektedir.

Kurumumuza başvuran Ö.Ç.'ye kasık fıtığı teşhisi konuldu. Ö.Ç., Genel Cerrah Op. Dr. M. Kağan BİLGE ve 8 kişilik ekibi tarafından hastanede ilk kez gerçekleştirilen kapalı yöntemle kasık ameliyatına alındı. Hasta ilk kez uygulanan yöntemle sağlığına kavuştu.

Başhekim Uz. Dr. Ceren BİLGE, "Hastanemizde ilk kez uyguladığımız Laparoskopik İnguinal Herni (kapalı yöntemle kasık fıtığı) ameliyatı, hastaya birçok avantaj sağlıyor. Son yıllarda kasık fıtığı sorunlarında bu yöntem yaygın olarak kullanılmaya başladı. Hasta daha az ağrı çekiyor. Daha kısa süre hastanede kalıyor. Böylece normal yaşamına daha erken dönüş yapıyor. Vücutta çok küçük kesi izi kalıyor. İlk kez bu yöntemin uygulandığı hastamız da kısa sürede sağlığına kavuştu. Yeni olanaklara kavuştukça, başka ilklere imza atmaya, Demrelileri başka yerlere taşınmaktan kurtarmaya devam edeceğiz" dedi.